søndag, september 30, 2007

Kid A













Jeg har netop brygget dagens første kop kaffe. Jeg er groggy efter de sidste tre dages koncerter, og lytter i skrivende stund til Radioheads Kid A. Den kunne ikke passe bedre. Den plade er, og forbliver, et mesterværk. Radiohead er, og forbliver, mit yndlingsband.

En lille, ikke særlig dybdegående men ganske hyggelig, dokumentar om Kid A forefindes her.


God, grå søndag.

lørdag, september 29, 2007

Postkort fra backstage, Posten

Vi trækker vejret - gennem kaffekopper og æbler.

Tak for igår Århus, tak for i forgårs Islands Brygge, tak for om lidt Odense!


En venlig hilsen
fra Entakt + crew

torsdag, september 27, 2007

En af de hemmeligheder vi har syslet med...
















...kan du nu læse om HER.






Og husk så at vi imorgen (28/9) spiller med hele Entakt på Musikcaféen i Århus.
Og husk så også at vi i overmorgen (29/9) spiller med hele Entakt på Posten i Odense.
(...derudover spiller Kristian og jeg et lille unlugged sæt på Kulturhus Islands Brygge i aften)


Over og ud.

mandag, september 24, 2007

På Hatten











Det er altid en fornøjelse at være på Von Hatten i Randers. I lørdags var ingen undtagelse. Det var besøg nr. 2 med Entakt (Art Is Toxic, med Kristian og jeg på henholdsvis bas og guitar, har spillet der et par gange før), og sikke en god aften. Dejlig behandling, dejligt fremmøde, dejlig stemning. Vi fik sågar lov til at forlade scenen til stående ovationer. Japansk Løn føltes også god den aften.

Et dejligt indslag på efterårstouren. Inden Den Store Pause.



Denne uges program...

Torsdag: Kristian og jeg spiller unplugged til Klub Geyser, i
Kulturhus Islands Brygge

Fredag: Vi spiller med hele bandet på
Musikcaféen i Århus (support: Källing)

Lørdag
: Vi spiller med hele bandet på
Posten i Odense (sammen med Speaker Bite Me og Solár)

fredag, september 21, 2007

Karens Minde Kulturhus

















Kristian og jeg spillede unplugged igår aftes. Stedet var Karens Minde Kulturhus i Sydhavnen, og sikke et stemningsfuldt arrangment det endte med at blive.
Vi skulle dog gennem en stribe prøvelser for overhovedet at finde stedet. Vi fór vild, måtte spørge om vej, og da vi endelig fandt stedet kunne vi ikke finde ud af hvordan man kom ind. Vi havde Andreas (Didium) med som socialt crew (hvilket naturligvis var rasende hyggeligt), og vi snakkede lidt om at der virkelig herskede David Lynch-stemning over stedet. Hvilket kun blev bekræftet da vi endelig kom indendøre. Jeg havde hele tiden på fornemmelsen at det ville føles som noget jeg havde drømt, når jeg vågnede idag. Hvilket ikke er helt ved siden af.

Dette ændrer dog ikke på at det var en rigtig god aften. Kristian og jeg åbnede ballet, og jeg nød virkelig at aflevere vores lille indslag. Denne aften bød på et lyttende publikum, som på alle måder var en fornøjelse at spille for. Så hermed blot en stor tak, hvis nogle af jer skulle læse med. Og ligeldes til de venlige gutter fra Josty, stedets ansatte og selvfølgelig den gode Andreas.

Og husk så, at i aften spiller vi med hele bandet, for fuld udblæsning, på Von Hatten i Randers!

tirsdag, september 18, 2007

The Past is a Grotesque Animal













Et af øjeblikkets absolutte yndlingssange er The Past is a Grotesque Animal af amerikanske Of Montreal. Jeg har haft sangen på repeat stort set hele dagen. Jeg blev i første omgang opmærksom på Of Montreal fordi Sigrid Astrup, der lavede vores video til Kunsten At Slippe Taget, også har stået for skabelsen af deres seneste video. Og nu begynder musikken altså virkelig at vinde indpas.

Hør The Past is a Grotesque Animal HER.

lørdag, september 15, 2007

Ilddåb i Hvidovre

Så ramte Entakt-karavanen Hvidovre. Til den såkaldte Megafest. Det var en god aften. Personligt hyggede jeg mig meget både på- og af scenen. Samtidig var det Abas' første koncert bag trommerne i Entakt, og han gjorde det jo ganske fænomenalt. Fra de allerførste takter af Side 2 til de sidste toner af Kunsten At Slippe Taget ringede ud. Både rent socialt og musikalsk var det en fornøjelse. Og selv da vores tøsefornærmede minidisc/backtrack-system valgte at dø (igen), allerede i koncertens andet nummer, formåede han at holde hovedet koldt og spille særdeles upåklageligt.

Publikummet denne aften var lettere dansevenligt, og så ud til at kunne lide hvad de hørte. Highfives til jer! Vores første koncert i Hvidovre blev en fin én af slagsen.

Også en kæmpe tak til Henrik Lyd og Lau - for lyd og fantastisk nursing. Igen. Igen.


Sidst, et lille snapshot af aftenens konfirmand, live in action:


















Næste koncert for fuld udblæsning er nu på lørdag d. 22/9 på Von Hatten i Randers - og vi glæder os.

torsdag, september 13, 2007

Alaska In Winter












Jeg har haft en længere mailveksling med den gode Stytzer, som bestyrer den fantastiske musikblog Hits In The Car. Han gør et imponerende stykke opsøgende arbejde, og igår anbefalede han mig at give Alaska In Winter et lyt, da han mente at det muligvis ville falde i min smag. Og ja, spot on. Alaska In Winter er et projekt der består af Brandon Bethancourt, og derudover en stribe prominente bidragsydere. Heriblandt:

Zach Condon - den bærende kraft og - så vidt jeg ved - eneste faste medlem af Beirut, som jeg tidligere har rost til skyerne.

Heather Trost - medlem af A Hawk And A Hacksaw, et foretagende jeg også har lyttet en masse til over de sidste måneder.

Slå et smut forbi Alaska In Winters' MySpace-side, og nyd sagerne der. Nyd også hvordan det første nummer på siden, Close Your Eyes, rent melodisk har mystiske ligheder med Gasolin's Det Bedste Til Mig Og Mine Venner!


Og så lige et ps. vedrørende Beirut, som jo har en ny plade på trapperne. En ny skæring fra det kommende album, The Flying Club Cup, kan hentes ganske gratis på deres hjemmeside. Hent den aldeles glimrende 'A Sunday Smile' HER.

Gør i øvrigt dig selv den tjeneste at klikke forbi føromtalte blog, Hits In The Car, fra tid til anden. Det kan betale sig!

tirsdag, september 11, 2007

Studiet - dag 11

Vi fik muligvis lavet et nogenlunde godt mix idag. Måske gjorde vi ikke. Lige for tiden kan det være svært at holde styr på det hele. Det vil hjælpe at sove på det, er jeg sikker på.

LVJ

Som altid er der fuld fart på de musiske gøremål. Vi var i Nakskov og spille med Entakt i lørdags, og var først hjemme i København igen kl. 5 søndag morgen. Søndag formiddag kørte Nicolai og jeg til hans lille, hyggelige studie, Adsono, i Viby Sjælland. Her begyndte vi på mixningen af mine egne små akustiske sager. Vi fik et ret godt mix af et af numrene, som kun kræver få rettelser før det er helt klar. Mit bud er at disse sager vil kunne hentes om en måneds tid. Jeg skal nok sige til.

I eftermiddag går turen til studiet i Valby, hvor vi skal arbejde med nogle af de vokaloptagelser vi fik i kassen i fredags. Det gælder om at holde tungen lige i munden.

fredag, september 07, 2007

Studiet - dag 10

Meget lang dag i studiet idag. Indsang vokaler. Mange. I alle afkroge af mit register. Er meget træt. Og glad, fordi jeg har en idé om at det blev godt. Billeder følger snart. Godnat.

Husk at vi spiller på Huset i Nakskov imorgen aften - efter fodboldkampen!



God weekend kære læsere.

torsdag, september 06, 2007

Studiet - dag 9

Vi havde en forholdsvis kort dag i studiet igår, ikke desto mindre fik vi noget der kunne minde om en hel skæring fra hånden. En intro, der fungerer som en lille sang i sig selv. Meget tæt. Kun vokal, akustisk guitar, klaver og akustisk bas. Det vil føles som om jeg hvisker jer i øret, når I engang kommer til at høre den. Det kan dog være en strygerkvartet vil finde vej til sangen, også.

Idag er vi på den igen.

mandag, september 03, 2007

Studiet - dag 8

Vi startede dagen idag med et langt og godt møde på vores pladeselskab. Derfor var det ikke voldsomt meget tid vi havde i studiet, dog fik vi rettet lidt ting og sager på Japansk Løn. Den begynder efterhånden at lyde helt færdig. Ikke at den er det, altså. Man får hele tiden små, nye idéer der skal prøves af. Utroligt at vi nogensinde får færdiggjort noget som helst.
Herunder er lige en lille stribe billeder fra studiet. De er ikke voldsomt interessante, men så kan I se hvor slaget udkæmpes. Flere, og mere action-pakkede, billeder vil finde vej til bloggen fremover.

































































































Ps. En tak for en hyggelig dag til lørdagens publikum i Valby og Holbæk!

søndag, september 02, 2007

Henning forlader ENTAKT

Det er med en tåre i smilehullet vi må melde, at Henning har valgt at
forlade ENTAKT. Han har valgt at tage sin afgang for at tilgodese sit
tiltagende og forøgede familie- og karriereliv. Vi har nydt at have
ham i bandet, og vi skilles naturligvis i fred og fordragelighed - som
gode venner.

Henning spiller sin sidste koncert med os på Huset i Nakskov d. 8.
september, og herefter er vi uden fast trommeslager. Dog er vi glade
over at melde at Abas Bathily fra Rhea har sagt ja til at spille med
os resten af efterårsturnéen, som altså vil blive gennemført som
planlagt.

Vi ønsker Henning mange nye, gode eventyr fremover!

ENTAKT