tirsdag, december 19, 2006

Swordfishtrombones

Tom Waits og jeg er virkelig gode venner for tiden. Jeg har efterhånden fået skrabet en større stak af herrens plader sammen, og måbende må jeg konstatere at han, på trods af kvantiteten, tilsyneladende (tilhøreladende?) aldrig gør noget halvhjertet. En mand man nærmest kun kan nære den dybeste respekt for.
Hans stemme er ikke ligefrem hvad man ville forbinde med skøn, men han formidler sine fortællinger i en grad, så man ikke et sekund i tvivl om at manden mener det. Sangene er små bæster der harkende, hostende, vrælende, gryntende vælter rundt i hans særegne univers. Det er dybt troværdigt, og nu og da forekommer sågar små, smukke blomster midt i al skidtet og støvet.
Især følgende plader fra det omfangsrige katalog, er langt mere end et lyt værd:

Blood Money
Alice
Swordfishtrombones
Rain Dogs


1 kommentar:

Mads Breddam sagde ...

Tom Waits er nemlig helt fantastisk! Hans nye Orphans-3cd er absolut også et mesterværk af episke dimensioner. Tom Waits' plader kan efter min mening kun kategoriseres i mesterværker eller mesterværker af episke dimensioner.

Derudover må jeg anbefale Raindogs, semi-dansk Waits-jam, som ofte spiller i København. De er også ganske fantastiske, og da manden selv jo ikke ligefrem overrender København må man tage dette i stedet. Eftersigende skulle der være koncert i februar eller marts. Jeg har intet med bandet at gøre, - det er ren altruisme. :-)
www.waits.dk/raindogs

Mads Breddam