torsdag, oktober 11, 2007

Selvfølgelig...
...er den nye Radiohead plade fuldstændig fantastisk i mine ører. Jeg har haft gåsehud siden igår aftes. Min umiddelbare reaktion er, at musik ikke bliver bedre. Så er dét sagt. Jeg glæder mig til at lære numrene endnu bedre at kende, og er spændt på hvordan pladen lyder om en uge.

Hent den her.

12 kommentarer:

stytzer sagde ...

Bortset fra House of Cards har jeg umanerligt svært ved at få arbejdet mig ind i/på albummet. Men jeg lytter videre, videre & vid...

Jonas sagde ...

Hæhæ, 'House Of Cards' er faktisk bagerst i feltet, for mit vedkommende. 'Reckoner' og 'Nude' er i udbrud ;-)

Held og lykke med den videre lytning. Jeg synes det er strålende (grænsende til det beundringsværdige) at du giver det så mange chancer, selv om du ikke er så glad for det!

stytzer sagde ...

Jeg soler mig i din beundring :) Jamen det er jo altid nemmere (og mere troværdigt) at sige at man ikke kan li' den, når man rent faktisk HAR lyttet et antal gange...

Jonas sagde ...

Jep, ligesom det rosenkål man tvinges til at spise som barn, for at man senere kan konstatere at INGEN kan lide det ;-)

(for lige at eleminere enhver misforståelse så kunne jeg aldrig finde på at sammenligne In Rainbows med rosenkål!)

Rikke sagde ...

hahahahahaha! jeg sammenlignede heller ikke babyshambles og radiohead i går...så fik vi det på plads :p

Lauritz sagde ...

Hej Jonas.

Jeg synes det er en fed plade Radiohead har lavet. Dog vil jeg sige, at jeg synes, de ikke har rykket sig synderligt meget siden Hail to the thief. Det ved jeg ikke, om du er enig med mig i?

Kid A og Ok Computer er stadig mine favoritter.

Hop ind på min blog her: www.lauritz-poetry.blogspot.com - hvor jeg blandt andet også kommenterer pladen.,

Bedste hilsener Lauritz

Nicolai sagde ...

Hmmm... jeg får altid luft i maven af rosenkål... :(

Må indrømme den heller ikke gjorde det store indtryk på mig ved første gennemlytning. Men som med al musik af høj karat vokser den i den grad ved de efterfølgende! Jeg er pt. på min fjerde - fik først downloadet albummet i dag.
Når man opdager den kører i konstant rotation, kan det KUN være godt... ;)

Men HVORFOR er lyden kun i 160 kbps?!! DER føler jeg virkelig, at de har svigtet os... Ahem! Undskyld Jonas, du og de andre hardcore-fans er naturligvis undtaget, eftersom I med garanti har slået kløerne i luksusudgaven og derfor kan sole jer i sublim lydkvalitet, når den dukker op d. 3. december...

Vi andre dødelige (her tænkes på os der rent faktisk har BETALT for at downloade værket) kan kun ærgre os pink og pistacie... :(

Mine favoritter pt: 'Nude' & 'Weird Fishes/Arpeggi'.

Nicolai sagde ...

I dagens udgave af P1s Harddisken diskuterer de faktisk Radioheads distribution af det nye album, rettighedsspørgsmål og meget andet...
Kan høres her:
http://www.dr.dk/P1/harddisken/20050819093418.htm
(klik ude til højre på "Hør seneste Harddisken" - indslaget er ca. en halv time inde i programmet)

Jonas sagde ...

Rikke >
At sammenligne Babyshambles og Radiohead er nemlig lige præcis stort set det samme som at sammenligne rosenkål og Radiohead - det skal man holde sig fra ;-)


Lauritz >
Jeg var lige et smut forbi din blog, og er helt enig i dine betragtninger vedr. at have albums i fysisk form.

Der er ingen tvivl om at In Rainbows er beslægtet med HTTT, men for mig at høre er der to væsentlige forskelle: for det første synes jeg at IR har en helt anden varm lyd end den mere sterile HTTT. Derudover synes jeg IR er et meget mere "studie-agtigt" album. Det virker som om der er brugt tid på at skubbe sangene rundt i forskellige hjørner, som om de virkelig har haft øje for selv de allermindste detaljer. Ligesom på Kid A. Og det elsker jeg.
HTTT kommer, sammenlignet med Kid A, OKC og IR, lidt for meget til bare at virke som dokumentation (jaja, overdrivelse fremmer forståelsen;-)

Nicolai >
Rosenkål har aldrig ført noget godt med sig, og vil aldrig gøre det.

Det er som bekendt de plader der kræver flest forsøg at lytte sig ind på der ender med at vare længst (hvilket selvfølglig gør mig lidt nervøs over at jeg elskede IR fra første færd).

Der har været en del debat om lydkvaliteten. Personligt er det ikke noget jeg tænker så meget over når jeg hører pladen, men jeg ser da uden tvivl frem til at høre den med rigtig god lyd, når cd'erne kommer mig i hænde.

Albummet skulle eftersigende komme ud som ganske almindelig cd-udgivelse til januar, kan jeg glæde dig med :-)

Tak for P1-linket - det vil jeg da lige høre imorgen.

Nicolai sagde ...

Ja, men så er det jo bittert, når man allerede EEN gang har betalt for det!
Personligt er jeg ikke interesseret i at betale to gange for samme album, selv om også jeg foretrækker at have et album i fysisk form.
Når man tænker på, at de sælger deres download uden mellemled (pladeselskab etc.), så har de allerede fået rigeligt med profit fra min side...
Og nej, lyden er ikke så dårlig, så det er et decideret problem - men samtidig er den heller ikke så god, som hvis man havde overført et album fra CD til computer. Deres download burde have været i 192 kbps. Hvis ikke man vidste bedre, de er jo et ret venstreorienteret band, skulle man tro, at de bevidst forsøgte at få folk til OGSÅ at købe albummet, når det udkommer på CD - og dermed betale to gange for samme produkt.

Jonas sagde ...

Jeg kan godt se, fra din vinkel, at det er en lidt irriterende situation. Der er nok ikke den store chance for at man selv får lov at bestemme hvad man synes cd'en skal koste, i hvert fald.

Jeg læste et sted at der vist, indtil videre, gennemsnitligt var betalt 4£ for download af pladen. Måske vil det kunne mærkes på cd-prisen, somehow.

Nicolai sagde ...

Nej, man ved aldrig. Måske du har ret... Ellers kan jeg altid håbe på, at min kæreste køber enten CD'en eller den store pakke. :)
Nå, men det er sgu svært at være bitter over den slags, når man lige har været til en sindssygt fed koncert med Manu Chao & Radio Bemba her i weekenden! :D
Utroligt så godt gammeldags glad i låget man bliver af den musik. :)