onsdag, januar 23, 2008

23.01.08: Store Trommedag


14 kommentarer:

Maj sagde ...

.. Geologisk Institut?

Carl Johan Rising sagde ...

Når Abas spiller trommer måles det ikke i db .. men på richter-skalaen..

Anonym sagde ...

.. Geologisk Institut?
Krakatau, Tambora....Atlantis ????
;-)

Anonym sagde ...

Er det titler til sangene??

Jonas sagde ...

Det med Geologisk Institut er en længere forklaring, som I (måske) får når pladen engang udkommer :-)
Ellers godt bud, CJ! Det er dog nok det bud med Atlantis der kommer tættest på.

Anonym 2 > Njaeh, det er nok nærmere forkortelser af titler til sangene. Med en undtagelse eller to.


...måske skulle vi bare kalde vores næste plade 'Ring Til Geologisk Institut'...

Nicolai sagde ...

På hvilket punkt i processen begynder I at tænke på cover og den slags?
Forresten, giver pladeselskabet jer fuldstændigt frie hænder i forhold til både det og musikken eller bliver der stillet nogle specifikke krav? Jeg ved intet om hvad der typisk er tilfældet indenfor den branche, så det kunne være spændende med lidt insider-info. :)

Nicolai sagde ...

PS: Mon det med Geologisk Institut har noget med din sang om den minoiske kultur at gøre? ;)

Jonas sagde ...

Vi drøfter løbende strøtanker vedr. cover og deslignende undervejs i indspilningerne. Der er intet konkret på bordet endnu, men vi mangler ikke ligefrem idéer.

Jeg tror der er meget stor forskel på hvordan en pladeprocess foregår, alt efter hvilket pladeselskab man er i stald hos. Vi bliver ikke pålagt nogle retningslinier på forhånd af vores selskab - vi indspiller en stribe sange, og drøfter dem derefter med de folk vi arbejder med.
Det er i høj grad et SAMarbejde. Heldigvis. Vi havde en utrolig god oplevelse med vores første album, og mon ikke det også nok skal gå med den kommende plade ;-)


PS. Jep. Noten om Geologisk Institut havde lige præcis forbindelse til den sang der så småt omhandler minoisk kultur og vulkaner.
En ny hale på historien er, at jeg ringede til instituttet i eftermiddags, men at de ikke kunne svare på mit spørgsmål. De bad mig lægge vejen forbi Geologisk Museum i stedet. Rent faktisk handler det bare om udtalen af et enkelt ord ...sikke et besvær.

Nicolai sagde ...

Ja, det kommer naturligvis an på, hvem man er i stald hos. Men godt at høre at I har meget frie hænder. Det regnede jeg da også umiddelbart med. :)

Handler det kun om udtalen af et ord? Hmpf... og jeg som lige håbede på et mindre vulkanudbrud i ledtog med sangens klimaks! :D

Rikke sagde ...

"Rent faktisk handler det bare om udtalen af et enkelt ord ...sikke et besvær."

der var ingen der sagde det skulle være nemt ;)
må man spørge hvilket ord det drejer sig om ?

Jonas sagde ...

Nicolai >Vi nyder meget den lange line vi har fået fra pladeselskabsfolkene foreløbigt, i hvert fald.
Hæhæ ja, det er desværre kun udtalen af et ord det drejer sig om ...og for også lige at svare den gode Rikke, så kan jeg desværre ikke lige nævne ordet da vi MÅSKE har store planer med det ...det kommer an på hvordan man udtaler det ;-)

Rikke sagde ...

ak ak... jamen dog.
Men hva...jeg dumpede alligevel også lige sproglære endnu engang, hvor sådan noget med udtalelse af ord ellers indgår i pensum...så jeg er nok alligevel ikke til meget hjælp...

Jonas sagde ...

Det er jeg ked af at høre, Rikke :-(

rikke sagde ...

fonologi hedder det. vi havde så vidt jeg husker en vældig sjov forelæsning på 1. semester (da jeg havde faget første gang) hvor vores underviser forsøgte at få os til at forstå hvor vigtigt det var at forstå det her fonologi...så han stod ved tavlen og råbte "UUUUUUhø! UUUUUUUhø!" (overdrevet udtale af ordet 'uge'). hehe.
men ja, det er pisse irriterende at jeg ikk bare kan bestå det lortefag, skal alligevel ikk bruge det til noget særligt... :/