torsdag, januar 31, 2008

31.01.08: Sangskrivning på hjemmefronten

Denne sidste dag i den første måned af det nye år har jeg brugt på sangskrivning. Det er et stykke tid siden jeg sidst har haft gang i skriverierne, så det tog lidt tid at komme op i omdrejninger. Det er ingen grund til at forsøge at tvinge ordene ned på papiret, har jeg efterhånden erfaret. Men lidt fik jeg da skrevet.

For at denne post ikke skal blegne helt i sammenligning med de sidste par dages farvestrålende, sladderbladsagtige layouts kommer her et par billeder af det hjemlige arbejdsmiljø:

I øvrigt får jeg hørt en hulens masse musik for tiden. Og også en hel del gammelt nyt. Jeg anbefaler hermed Jens Lekman's Night Falls Over Kortedala, Robert Wyatt's Comicopera, Burial's Untrue, Richard Hawley's Coles Corner, Nick Cave's The Boatman's Call, soundtracket til Bob Dylan-filmen I'm Not There og ikke mindst Elliott Smith's Figure 8.


Ooooooog en live-anbefaling: de fantastiske Didium & The Black Bonnie Picture spiller på Krudttønden i København imorgen aften. Det skulle virkelig undre mig hvis det ikke bliver rockerfedt.

9 kommentarer:

rikke sagde ...

yes så spottede man lige anthology serien. sådan! og "figure 8" er bestemt lækker. du burde også snart lægge et øre eller to til patrick watson. basta!

Anonym sagde ...

det ser rart ud!

Troels sagde ...

Burial er nemlig en rigtig rigtig fin plade. ellers er jeg med på Patrick Watson.

Jonas sagde ...

Imponerende spottet, Rikke! Jeg kan ikke engang selv se dem på billedet, men du har ret i at de er der.

Jeg lover lover lover snart at få lyttet til Patrick W, så.

Og ja Burial er skis'me fedt. Også forgængeren til Untrue, som i mine ører lyder en anelse mere dyster.

rikke sagde ...

jeg er jo ifølge min blå bog fra helvedsskolen, et omvandrende Beatles-leksikon (skal vist tages med en gran salt), så selvfølgelig er jeg superhurtigt til at spotte ting der har noget at gøre med de 4 britiske fyre i jakkesæt.

det lyder lyder lyder godt Jonas :)
tror vist også du har et mindre hænge parti med Cherry Ghost...a-hem!

Jonas sagde ...

Ja, jeg har også været bidt af en gal Beatle. Det åbnede en helt ny verden for mig, da DR første gang sendte Anthology-dokumentaren som serie. Det er læææænge læææænge siden.
Selv om jeg sjældent hører det længere, så besidder det stadig en ganske særlig magi.

Jonas sagde ...

...i øvrigt må de gode Simpsons-forfattere også være Beatles-nørder - det vrimler i hvert fald med referencer, og nogle af dem er ganske tricky.

Tobias sagde ...

Er det mobilkamera, du tager billeder med? De er virkelig uskarpe. :-(

Jonas sagde ...

Det er faktisk et digitalkamera - og i virkeligheden et helt fint et af slagsen. Jeg har bare slet ikke taget mig tid til at rode med nogen former for indstillinger endnu. Det kommer. Men indtil videre er det her fint, da det blot er lidt (uskarp) dokumentation ......og så passer det mig fint at man ikke kan se hvad der står på alle de små papirlapper og post it's - så vi ikke afslører for meget lyrik før pladen rammer gaden ;-)