tirsdag, august 19, 2008

Interview i forbindelse med Spil Dansk Dagen
Jeg sidder pt. i en sofa i Globus Studio, hvor vi er ved at mixe de sidste sange til pladen med Per Lange. Vi hygger os, og musikken finder sig til rette. En præcis releasedato vil blive smidt på bordet imorgen, mine damer og herrer.

Imens kan I slå tiden ihjel med at læse et lille interview jeg for nylig lavede med KODA, vedr. dansk musik og betydningen af denne. LÆS INTERVIEWET HER (scroll lidt ned på siden) ...

14 kommentarer:

Maj sagde ...

YES, MAAAND!

Anonym sagde ...

gode ord, gode ord!

Maj sagde ...

Jeg sætter kryds i mine fem kalendere.

Jonas sagde ...

Smukt! - für fanden, hvor skal det blive godt at få sendt den plade på gaden.

Sikke jeg i øvrigt plaprer sammenlignet med de andre personer der bliver interviewet på den side. Men hva' fa'en, så længe man mener det man siger... _

Nicolai sagde ...

Maj: 5 kalendere?!!

Jonas: I det mindste ryger du ikke i hegnet af småkedelige, overfladiske fraser som f.eks. en vis hr. Hall - når han ikke har mere at sige, burde de have ladet andre få ordet i stedet for ham.

Du derimod tager spørgsmålene alvorligt og lægger vægt og nerve i dine svar. Spændende læsning! Jeg skammer mig over aldrig at have været til Savage Rose-koncert...

Og så burde de nok lige have tilføjet et "og fortælle hvorfor?" i halen på spørgsmålet "Kan du nævne en herboende kunster, som du mener er nyskabende og inspirerende?"
Alt for mange svarer uden at begrunde deres valg ordentligt.

Jonas sagde ...

Nicolai: godt at der er nogle der orker at læse mine svar! ;-) Tak for det.
Jeg må give dig ret: jeg undrer mig også over nogle af mine medambassadørers kortfattedhed. Jeg er sikker på at der er mange som gør sig en del tanker om hvor dansk musik er på vej hen - de kunne måske godt få lov at komme til orde.

Du må se at få oplevet Savage Rose live. Det er virkelig stærke sager.

Maj sagde ...

Nicolai: Ja, det lyder næsten for godt til at være sandt - men jg fik én til jul, to af kommunen og én af gymnasiet! Og så den i min telefon ;)

Jeg GLÆDER mig til oktober! Det bliver en god måned!

Nicolai sagde ...

Jonas:
"Det er som om hun mangler det filter mellem sin stemme og sine følelser som alle andre slæber rundt på."

Jeg giver dig helt ret. Selv om jeg aldrig har hørt hende live og i det hele taget ikke har det store kendskab til Savage Rose, så har hun en mageløs stemme. Jeg gad godt opleve den med hendes nyvundne patinaklang. Måske det er på tide atter at dykke ned i forældrenes LP-samling...
Jeg kan forresten se, at de har tilføjet nogle flere interviews på siden. Dejligt at stafetten bliver givet videre.

Maj: To af kommunen?! Haha, hvad skal man gøre for at få dem? Jeg kunne da godt bruge en gratis kalender... Men du bruger da forhåbentlig ikke alle 5?

Maj sagde ...

Nicolai: Være under atten går jeg ud fra :) Og leve på lille Falster måske. Jeg er nu overbevist om, det er en fejl. Ellers florerer der da en tankegang, jeg ikke kan forstå i Guldborgsund Kommune.
Arh, men næsten tre.

Jonas sagde ...

Nicolai:
Du må og skal se Savage Rose live. Der falder det hele på plads. Imponerende at hun også formår at brænde så meget igennem på plade, i øvrigt. Man har indtryk af at det har været en hyperintens oplevelse at have været til stede i studiet under indspilningen.

Forældres pladesamlinger skal man bestemt ikke undervurdere. Mine forældres lp'er har uden tvivl haft utrolig stor indflydelse på hvilken retning min egen musik har taget.

Nicolai sagde ...

Jonas:
Ja, "lp'er" staves naturligvis med småt (selv om de er store).
Træls fejl.

Jeg lover hermed højt og helligt at tage til den næste koncert med Savage Rose på københavnsk grund.
Jeg kan heller ikke lade være med at tænke, at Annisettes stemme nu også må bære præg af tabet af Thomas...
Kunne det mærkes til den koncert i maj?
Men igen: jeg ved meget lidt om Savage Rose - og endnu mindre om mystiske kvinder med mørkt hår...

Det er i øvrigt lidt ærgerligt, at hun ikke er blevet interviewet i forbindelse med Spil dansk dagen (det er ellers oplagt), men det kan jo stadig nås...

Maj har Europa i hovedet:
http://majsch.blogspot.com/2008/08/europa.html
(Mere rammende kan det vist ikke udtrykkes.)

Nicolai sagde ...

Maj:
Æv, så kan jeg vist gode skyde en hvid pil efter den gratis kalender... medmindre jeg flytter (for navnet Guldborgsund fremmaner skønne billeder af grundtvigiansk natur).

Maj sagde ...

Nicolai: NEJ, BLIV VÆK, RED DIG SELV I TIDE! Man skal ALDRIG flytte til Falster, medmindre det er livsnødvendigt! Det er død og pine! ;)

Jonas sagde ...

Godt, Nicolai. Jeg er sikker på at du ikke vil blive skuffet over Savage Rose live. Hver gang jeg har set dem live har Annisette sunget som var det hendes sidste koncert. Og ja, jeg kan fuldstændig følge dig i tanken om at hendes stemme indeholder en ekstra dimension fra tabet af Thomas Koppel. Svært at sige om det bare er noget man bilder sig ind.

Jeg kunne forstå at der var et portrætinterview med hende i Politiken forleden, hvilket jeg dog desværre ikke fik mulighed for at læse.

-

Jeg er rigtig rigtig glad for at Maj har Europa i hovedet. Jeg kan ikke udtrykke hvor glad det gør mig, at der er folk derude der lytter til den musik jeg har været med til at skabe.