søndag, oktober 12, 2008

180 Grader Virvar. Mindst.

Sikke en aften på Loppen i går. Gad vide hvor jeg skal begynde?
Jeg kunne passende begynde med at fortælle, at musikkollektivet 180 Grader Virvar på mandag udgiver deres debutalbum. Den slags bør man naturligvis fejre, og jeg skal love for at det blev gjort med stil i går. Så vidt jeg ved var vi i alt 29 musikere der trådte op på Loppens ikke alt for omfangsrige scene. Der var virkelig musikalske oplevelser for alle pengene.
Udover at hovedpersonerne, 180 Grader Virvar, selvfølgelig selv spillede, havde de også inviteret alle deres medlemmers respektive sideprojekter og relaterede bands. Da Kristian har optaget, co-produceret og mixet deres fornemme debutalbum skulle han og jeg altså, blandt ganske mange andre, også optræde. Vi spillede en akustisk udgave af Europa med guitar og harmonika. For lige at klappe mig selv lidt på ryggen inden jeg begynder at lovprise de andre, synes jeg det gik rigtig godt.

Nu følger så en stribe anbefalinger. Det var så musikalsk og livsbekræftende en aften, at det var umuligt ikke at smile ned i min hovedpude, da jeg endelig ramte min seng. 
Alle optrædende gjorde indtryk musikalsk såvel som personligt. Mød dem her:

Aftenens hovedpersoner. Et 6 mand og 2 kvinder stort ensemble. Har ingen anelse om hvordan jeg skal beskrive dem. Indietronica, kalder de det vist selv. De er også meget mere end det. De kunne ikke have valgt et mere passende navn, og live er dét netop deres store force: mangfoldigheden. Se dem live! Hør smagsprøver på deres album på myspace.com/180virvar

I sandhed en herlig fyr. En irsk rapper, bosat i Danmark. Allerede under lydprøven sparkede han benene væk under mig med druk-hymnen 'Happy Hour'. Selv om der rent musikalsk ikke de store fællestræk med The Streets er det alligevel den samme ting der tricker mig: lyden af asfalten under neglene, britisk hverdag, bølleslagsmål og øl på pubben. Det går rent ind her. Hør blandt andet Happy Hourmyspace.com/navrathelocaldrunk

Nu forholder det sig jo således at min første store musikalske besættelse var ingen andre end ...Guns N' Roses! Blandt andet derfor er det umuligt for mig ikke at holde af et band som Racer. Det er rock n' roll med vrælende,  forvrænget mundharpe, attituderne uden på tøjet og fuld fart på. Skal, ganske som 180 Grader Virvar, opleves live. Energien er fantastisk. I øvrigt kan det berettes at de er mindst ligeså meget rock n' roll backstage som on-stage! Tjek 'em u' på myspace.com/racertheband

En amerikansk violinist med begge ben solidt plantet i næsen. En fa'ens dygtig en af slagsen tilmed. I går optrådte hun både som gæst hos 180 Grader Virvar og Navra the Local Drunk. Et udpluk at nogle af alle de ting hun har medvirket på kan høres på myspace.com/maryelizabethholby

Sidst men ikke mindst et særdeles velspillende indietronica-lydcollage-band, hvor vores musikalske legekammerat Mathias Lyhne (der blandt andet har stået for en stor del af programmeringerne i sange som Japansk Løn og vores coverversion af Du Er Alt Det Jeg Kan Li') står for den forrygende elektronik. Det er altså lidt af en oplevelse at overvære ham skabe det live på scenen, kan jeg love jer. Vi har naturligvis planer om at nappe ham med til en gæsteoptræden på et tidspunkt. Indtil da kan jeg kun anbefale at man slår lytte-parabolerne ud og nyder løs på myspace.com/altmodisch


- en stribe varme anbefalinger er hermed sendt videre. Nu har jeg en sofa der skal belejres, og tømmermænd der skal plejes. Hurra for musik og mennesker. Over og ud.

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Viva la vida!!! :o)

Nicolai sagde ...

Æv, det lyder ellers som en fantastisk aften... Jeg ville meget gerne have været der (samt ved jeres lille optræden i forbindelse med Kulturnatten) og stiftet bekendtskab med alle disse musikere og have støttet op om resultatet af bl.a. Kristians enormt talentfulde arbejde.
Men jeg blev opslugt af stress og udmattelse. Træls. Blot en dårlig undskyldning af karat herfra. Jeg græmmes...

Til gengæld var jeg et smut i Fona2000 i forgårs og blev glædeligt overrasket over at se hele højre side af indgangspartiet dækket af ENTAKT-plakater! Det er fantastisk med den slags solid eksponering. Jeg tør slet ikke tænke på, hvor mange mennesker, der passerer den væg til dagligt. Jeg var ikke oppe på første sal, så jeg skal ikke kunne sige, hvordan det så ud der.

Men tak for de fornemme beskrivelser og musikanbefalinger. Jeg vil lytte til dem alle i løbet af det næste stykke tid.

Jonas sagde ...

Det var en virkelig god - og livsbekræftende - aften på Loppen.
Ligeledes var Kulturnatten er rigtig dejlig oplevelse. Ganske uhøjtideligt, og underholdende. Blandt andet var det et fint øjeblik da en flok japanske turister fotograferede os mens vi spillede.

God fornøjelse med anbefalingerne, Nicolai. Det er en broget, men god flok. Og ja, Kristian er skræmmende dygtig, og alsidig.

Nicolai sagde ...

"broget" er kun dejligt.
Jeg lytter til dem en ad gangen - stille og roligt.

Jeres plakater pryder stadig indgangspartiet i Fona 2000 (er jeg i gang med en daglig rapport?).

Og når først japanerne har opdaget jer, er der ingen vej tilbage...
bare vent og se. ;)