mandag, juli 27, 2009

Indkøb

Som den tøseblogger jeg i bund og grund er, skal jeg naturligvis poste mine indkøb fra turen. Disse omfatter 2 sko, 5 vinyler (heriblandt the missing link i min Scott Walker-samling), 1 cd/dvd, 2 hyggelige unødvendigheder, og kronen på værket: en dejlig tenor ukulele.8 kommentarer:

sara sagde ...

haha, hvor er det fedt du er hoppet med på tøsebølgen med at poste billeder af køb. Det er faktisk meget hyggeligt at kigge på :) Måske skulle mine Berlin køb også finde vej til bloggen..

Når jeg en gang skal starte min LP-samling må the også være med The Queen is dead. Eller måske noget Joy Division, som jeg var ved at købe i Berlin, selvom jeg ikke har nogen pladespiller (endnu).

Rikke sagde ...

haha...finger-fodbold...den var god.

men fine fine plader. hvilke pladebutikker besøgte du så ?
kunne min guide bruges ?

Jonas sagde ...

Sara >
Jeg kan vist ikke løbe fra at det er hyggeligt at dele ting man er glad for med omverdenen. Men med al den metroseksualitet der hersker er det sikkert kun på sin plads med lidt hankønstøseblogging.

Det er aaaldrig for sent at starte sin LP-samling (ganske ligesom det med at ryge..) - der er nærmest ikke noget bedre.
Nu er jeg jo så gammel at min første vinyl faktisk stammer fra før cd'erne gjorde deres indtog (det var Guns N' Roses' "Use Your Illusion II"), men jeg købte også vinyler før jeg rent faktisk fik pladespilleren her i mit voksenliv.
Håber du får godt gang i pladesamlingen. The Smiths og Joy Division er gode, men dyre steder at starte ;-)

Rikke >
Ja, er det ikke herligt? Vi var inde i en gadget/udklædningsbutik der lå i det område vi boede i, og jeg kunne da ikke stå for finger-fodbold til 1 EUR :-)

Din guide var meget, meget fornem! Vi fik besøgt en masse pladebutikker. Jeg kan ikke huske navnet på dem alle, men vi var inde i alle dem der lå på Kastanienallee, derudover var vi i den glimrende Cover Music i nærheden af Zoo, og i Mr. Dead & Mrs. Free på Bülowstr.

Desværre fik jeg ikke besøgt instrumentmuseet i denne omgang, men vi håber lidt på at tage dertil igen til vinter, så står det forrest i køen.

sara sagde ...

Pladesamlingen venter på mig, jeg har flere gange forsøgt at overtale mine forældre til at det er en god idé at jeg får deres pladeafspiller ind på mit værelse, men det har de desværre ikke været enige.

Det lyder som et godt sted at starte sin musik- og pladesamling, så er der os andre der startede med en cd med Sebastian :)


Jeg er glad for at høre at I havde en god tur til Berlin, det jo en fantastisk by! Tænkte på om du (og Rikke?) vil dele ud af anbefalingerne af de gode musikbutikker? For var ikke inde de bedste steder - det var i hvert fald ikke de billige musikbutikker vi fandt..

Rikke sagde ...

Sara> Berlin, eller Tyskland er faktisk et meget godt sted at starte sin LP-samling, da pladerne gennemsnitligt koster 50 kr mindre stykket, end de gør her i DK. Her er guiden til de pladebikse, som jeg sendte til Jonas:

Vopo Records - Danziger Strasse 31 (U-Bahn: Eberswalder Strasse) (Rigtig fin lille biks med masser masser plader for enhver smag. Den ene halvdel er Heavy Metal og den dur og den anden halvdel er Pop/Rock/Rock Classic/Alternativ. Pladerne svinger meget i priser, og man kan være heldig at finde lige den man vil have til en rigtig god pris (imellem 10-15 euro). Anbefalelsesværdigt!) http://www.vopo-records.de/
Åbningstider: Man-fre: 12:00 - 20:00 Lørdag: 11:00-17:00

Da Capo - Kastanien Allee 96 (U-Bahn: Eberswalder Strasse) (eftersigende den billigste af dem jeg kender til, nåede aldrig derind selv da jeg var dernede)

Mr. Dead & Mrs. Free - Bülowstrasse 5 (U-Bahn: Nollendorfplatz) (Også en rigtig fin lille biks. Dog med knap så mange billige plader, men et godt udvalg til fair priser hist og pist. Kører mest med Alternativ/Rock Classic.) http://www.deadandfree.com
Åbningstider: Man-fre: 10:00-20:00 Lørdag: 10:00:18:00

Rock Steady Records - Motzstrasse 9 (U-Bahn: Nollendorfplatz) (jeg har ikke selv nået at besøge den endnu, men her har du adressen anyways)

Den nedenstående adresse, har jeg slet ikke hverken besøgt eller fået anbefalet, det er blot en adresse jeg har:
Freak Out Records - Prenzlauer Allee 49


Jonas> Haha...jo, jeg synes det er så herligt at jeg ikke kan lade være med at grine. Det er sødt på den der meget fodboldnørdede måde :D

Sejt med Kastanienallee. Den gade skal jeg helt klart dyrke næste gang jeg skal derned (blev inviteret derned af forældrene i går faktisk. juhuu!)...har hørt så meget om den, men stadig ikke nået derind.
Hvordan var Da Capo så (hvis du kan huske det) ?

Fedt fedt fedt at i nåede i Mr. Dead & Mrs. Free...er det ikke en fin lille biks ?

Cool nok med vinterplanerne og Instrumentmuseet. Du har noget tilgode :)

Jonas sagde ...

Da Capo på Kastanienallee er rigtig hyggelig, og rigtig fin. De sælger udelukkende brugte plader, så der er primært vinyl fra 60'erne, 70'erne og 80'erne. Rigtig fornuftige priser! De sælger i øvrigt også gamle bøger. Bestemt et besøg værd.

Mr. Dead & Mrs. Free var super! Det var her jeg købte Scott Walker-vinylen 'Tilt' som jeg faktisk ikke er stødt på andre steder. Jeg slap med 16 EUR, hvilket jo svarer til omtrent 120 kroner. I mine øjne et fund! Rigtig rar ejer, og et VÆLD af lækre plader.

Derudover synes jeg Cover Music på Kurfürstendamm 11 - lige i nærheden af Zoo. Et kæmpe udvalg, hvor der både er brugt og nyt. Imponerende cd-udvalg, også. Rigtig fornuftige priser. Som Rikke skriver sparer man gennemsnitligt 50 kr. pr. plade, så der er god grund til at spendere lidt :-)

Rikke sagde ...

Så må jeg hellere give mig i kast med Da Capo næste gang...har da stadig et par huller eller 3 i min 60'er og 70'er del af samlingen :)

Jaaah...er glad for at du kunne lidt Mr. Dead & Mrs. Free. Jeg hyggede mig også de to gange jeg nåede at besøge den da jeg var dernede sidst, og ja, ejeren er rigtig rar.

Vopo Records, burde du også give dig i kast med næste gang Jonas. De har mindst lige så interessant et udvalg som Mr. Dead & Mrs. Free, også selvom butikken er præget af at ejeren er inkarneret heavy metal fan...det gør bare besøget endnu sjovere. Rigtig god betjening. Den butik nåede jeg forresten også at besøge 2 gange, da jeg blev nødt til at finde en bank og hæve penge til alle de fine plader jeg havde fundet...hehe.

sara sagde ...

Tak for jeres Berlin musikbutikker råd! Det er ikke fordi de ligefrem mindsker lysten til at komme tilbage til Berlin snart.