søndag, december 27, 2009

Årtiets pletskud

Så er der flere lister, folkens. Just for the sake of lister. De bedste skiver fra 00'erne:

1. Radiohead: Kid A/In Rainbows

(pinligt inkonsekvent af mig, men jeg kan ganske enkelt ikke vælge mellem disse to plader. På sin vis indrammer de i fællesskab alt hvad jeg elsker ved Radiohead. Fra Kid A's innovative landskaber til In Rainbows' gudesmukke popsange. Jeg må vist atter bare konstatere at Radiohead er det stærkeste band der har ramt denne klode)
2. Rufus Wainwright: Want One
3. Elbow: The Seldom Seen Kid
4. Beck: Sea Change
5. Super Furry Animals: Rings Around The World
6. Ben Christophers: The Spaces In Between
7. Murcof: Martes
8. The Divine Comedy: Absent Friends
9. Keane: Under The Iron Sea
10. Daniel Lanois: ShineMen snyd for guds skyld heller ikke dig selv for: Ryan Adams: 29, Antony And The Johnsons: I Am A Bird Now, BRMC: Howl, Bloc Party: A Weekend In The City, Brian Eno: Another Day On Earth, Feist: Let It Die, The Flaming Lips: Yoshimi Battles The Pink Robots, Ed Harcourt: From Every Sphere, Richard Hawley: Lady's Bridge, Kings Of Leon: Only By The Night, Jens Lekman: Night Falls Over Kortedala, Loney Dear: Loney Noir, John Mayer: Heavier Things, Morrissey: You Are The Quarry, Placebo: Without You I'm Nothing, The Shins: Wincing The Night Away, Sigur Rós: ( ), Sparklehorse: It's A Wonderful Life, The Streets: Original Pirate Material, The Strokes: Room On Fire, Travis: The Invisible Band, Tom Waits: Alice


De danske:

1. Randi Laubek: Almost Gracefully
2. Mew: And The Glasshanded Kites
3. Martin Hall: Facsimile
4. CV Jørgensen: Fraklip Fra Det Fjerne
5. Klondyke: Lille Vampyr
6. Didium And The Black Bonnie Picture: Whimsical Beauty
7. Diefenbach: Set & Drift
8. Malk De Koijn: Sneglzilla
9. Michael Møller: Every Streetcar's Got A Name
10. Tobias Trier: Bag De Blå Persienner

Skarpt forfulgt af: Sort Sol: Snakecharmer, Kashmir: Zitilites, Savage Rose: Universal Daughter, The Broken Beats: In The Ruin For The Perfect, Kitty Wu: Privacy, Leth, Simpson, Toksvig: Vi Sidder Bare Her...

6 kommentarer:

Rikke sagde ...

shit man. har haft svært ved bare at lave top 10 over danske plader i 2009...og sidder pt og kæmper med den udenlandske...
ved ikke om jeg ville kunne overskue at lave én over 00'erne..hmm...men det er da en udfordring.

læste din inkonsekvente kommentar til dig selv, som om du selvfølgelig havde Radiohead på 1. pladsen...haha. flot.

Ved ikke helt hvor enig jeg ville være med dig i dine top 10'ere...

Jonas sagde ...

Jeg synes faktisk det er nemmere at lave en liste over et helt årti, da pladerne har haft god tid til at synke ind, og man ved hvilke der endte med at være uafrystelige.

Det havde også bare været kedeligt hvis Radiohead skulle besidde de to øverste pladser, så jeg slog dem sammen til én. Desuden ville jeg ikke vide hvilken én af dem der skulle være #1.

Du er formentlig ikke særlig enig med mig i mine top 10'er :-)

sara sagde ...

Tusinde tak Jonas, er glad for at listen over årtiets bedste album også fandt vej til dig :)

Jeg er helt enig med de fire første på din liste, men glemte vist selv Elbow på min egen liste. (hvordsn det så kunne ske, ved jeg ikke :P)

Jeg har forresten for nyligt købt Beacks "Sea Change" og det er virkelig et godt album!

Rikke sagde ...

Arh for pokker, du har jo fat i noget helt rigtigt der Jonas. For det er netop også den problematik jeg har siddet lidt med i mit arbejde på mine 2009 top 10'ere.

Så måske jeg skulle give en årti top 10 en chance?
Det bliver nok bare ikke før jeg har min pladesamling imellem mine hænder igen....aka til næste år.

Og ja, du har ret i at det ville være kedelige med det samme band på de første to pladser...iøvrigt er der også en uskreven regel med, at man ikke må have en artist mere end 1 gang på sådan en topliste.

Og nej, lurede lige en ekstra gang...vi er ikke enige, men det er også fint :)
Men hey...bare kig på blaa vinyl's bud på de bedste danske plader i 2009...vi har kun 1 plade tilfælles...og jeg ved endnu ikke om den samme tendens ville være at finde når vi får gjort den udenlandske top 10 klar inden for de nærmeste dage...det er interessant.

stytzer sagde ...

Hagnesta Hill er et af de 5 bedste albums nogensinde - men det udkom altså i 99 ;-) Medmindre du tænker på den engelske udgave...?

Jonas sagde ...

Du har da fuldstændig ret. Gad vide hvordan jeg fik bildt mig selv ind at den var fra 2000. Nuvel, her er hermed rokeret og redigeret lidt - for den engelske udgave fortjener ingenlunde at figurere på så prominent en liste ;-)