onsdag, maj 05, 2010

Oh! Land!


Jeg har været virkelig glad for Oh Lands debutalbum 'Fauna', som jeg har fundet meget inspirerende. Hun formår at skabe et veldefineret musikalsk (samt visuelt) univers, uden slinger i valsen eller rysten på hånden. Den slags har jeg alle dage elsket.

Nu har hun uploadet to nye sange på sin MySpace-side, og jeg må sige, jeg er helt blæst væk af disse. Jeg synes det er så yndefuldt, så interessant ...bare så fandens godt. Det tegner for alvor godt for den kommende plade.

Nyd de to nye perler Wolf & I og Break The Chain HER.

7 kommentarer:

Anonym sagde ...
Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.
Anonym sagde ...

Jeg gad vide, om "Break the Chain" handler om hendes egen fortid og skæbne som balletdanser.

Det er et par vidunderlige og meget fængende numre. Med undtagelse af "Frostbite" (genial idé at synge duet med en mandlig udgave af sig selv) er jeg ikke så glad for "Fauna". Men disse to numre har jeg lyttet til et utal af gange, siden du gjorde opmærksom på dem. Og tak for det!

Jonas sagde ...

Selv om jeg er svært glad for 'Fauna', så vil jeg faktisk medgive at disse to nye numre slår det gamle materiale med flere længder. Det er fantastisk. Og det mener jeg!

Dejligt du også har fundet glæde ved det.

Jeg tænkte også at Break The Chain nok har noget at gøre med hendes tidligere karriere. Det gør den slet ikke dårligere.

Anonym sagde ...

"Fauna" er nu heller ikke dårlig, men jeg følte mig ikke så draget af den i modsætning til disse numre. Hendes legesyge eksperimenteren finder jeg meget interessant, men jeg oplever de nye numre som udtryk for, at hun har fundet en hårfin balance i sit udtryk. Hendes stemmepragt har vist også udviklet sig meget. :)

Nej, det gør den bestemt ikke dårligere. Teksten får mig også til at tænke på min mor, som gik til ballet fra hun var 3 år gammel, hvilket hun den dag i dag kan mærke i fødderne. Alligevel danser hun natten lang, hver gang hun er til fest eller lejligheden på anden måde byder sig. :)

Jonas sagde ...

Du rammer både hoved- og hale på sømmet. Der er en ro over de to nye sange, som virkelig klæder hendes udtryk. Det får lov at være smukt.

Hvor lyder din mor herlig! Skønt med forældre der ikke er bange for at "té" sig. Man må aldrig blive for gammel til at lege.

Anonym sagde ...

"Du rammer både hoved- og hale på sømmet."
I lige måde. :)

"Man må aldrig blive for gammel til at lege."
Nemlig!

Anonym sagde ...

Angående teksten i "Break the Chain" er jeg lige faldet over følgende interessante Oh Land-interview fra 2008:
http://ibyen.dk/musik/article607265.ece

"Men trangen til at danse var alligevel så stærk, at hun måtte fortsætte. Denne gang på Stockholms Balletskole, som hun forlod som uddannet balletdanser i 2004, overbevist om, at hun var skabt til at danse. Men sådan skulle det ikke gå. Kort efter hun var færdiguddannet, fik hun en alvorlig rygskade, der gjorde hende ude af stand til at fortsætte dansekarrieren.

»Lige pludselig var jeg helt identitetsløs, for hele min identitet lå jo i dansen. Så jeg havde nogle år, hvor jeg søgte efter, hvad jeg skulle med mit liv. Samtidig var det en stor befrielse at kunne slippe den enorme selvkontrol, man har som balletdanser. Men jeg vidste, at jeg fortsat skulle lave noget, hvor jeg kunne udtrykke mig«.

[...]

Fortiden kommer også til udtryk i coverbillederne til ’Fauna’, hvor man ser Nanna Øland Fabricius stå i øm omfavnelse med et eventyragtigt væsen med menneskekrop og fiskeansigt.

Fiskemasken, der er lavet i samarbejde med kunstneren og kæresten Eske Kath, er inspireret af japansk mytologi. Men det er samtidig en reference til hendes egen forvandling.

»Det siges, at der findes en kæmpe fisk under Japan. Når den rør på sig, kommer der jordskælv. Men samtidig med at det er en katastrofe, genererer det også en masse nyt, fordi det får folk i arbejde. Så det er naturens vilkår, at noget skal gå i stykker, før der kan komme noget nyt. Og den myte minder om min egen historie, hvor min rygskade gav en kæmpe sprække i min tilværelse, men samtidig banede vej for noget nyt og spændende«."