lørdag, oktober 21, 2006

Efterårstour, 2. og 3. etape

Så kom vi lidt videre i koncertprogrammet. I torsdags spillede vi på Café von Hatten i Randers, og det var på alle måder en skøn oplevelse. Der er en yderst dejlig stemning på stedet. Kristian og jeg har tidligere spillet der i andre sammenhænge, men det var første Entakt koncert i Randers.
Til at starte med gik det lidt skævt, da vi havde pakket gearet ud af bilerne, og opdagede at vi i forvirringen havde glemt nogle ting. Det blev der dog rådet bod på, og vi fik lånt os frem til det vi manglede. Vi fik klaret lydprøven uden de store vanskeligheder - her fortjener Klyden, som har været lydmand på den sidste stribe koncerter, en stor stak skulderklap! Efter lydprøven blev vi bespist, og forsøgte derefter at opretholde vores nye ritual med at give hinanden lammere inden vi skal på scenen (det går galt en dag!).
Så gik vi på. Og hvor var det en god modtagelse vi fik. Da vi indfandt os på den lille, varme scene introducerede jeg det første nummer, Den Blinde Vinkel, og vi kiggede rundt på hinanden for at sikre at alle var klar til at vi satte introen igang. Det var alle ikke. Nicolai var der nemlig overhovedet ikke. Der er altså nogle informationer der glipper i vores lille orkerster nogle gange. Hvor Nicolai befandt sig da vi andre gik på scenen står hen i det uvisse, men det lykkedes da at få ham kaldt til scenen til sidst. Og så kom vi igang. Det var en dejlig aften, med et dejligt publikum. Og efter koncerten fik jeg årets ros af en mand, der lod til at være lidt ældre end dem der normalt tropper op til vores koncerter. Han gav mig et fast håndtryk, og sagde: "Tak for koncerten. Hvor er det fed musik. Og hvor er det mærkelig musik!".
Som så ofte når vi har spillet i Jylland var vi desværre nødt til at pakke vores gear i en fart, og se at komme mod København. Jeg sov under hele den lange biltur, som den egocentrerede, kørekortløse forsanger jeg er. Jeg gled væk til tonerne af David Gilmours seneste album, der lod til at køre på repeat hele hjemturen. Jeg satte den sågar på igen da jeg kom hjem til min lejlighed kl. 04. På repeat.
Der blev, bort set fra det, præsenteret en yderst varieret playliste i bilen. De sidste par dage har vi trillet rundt i DK til tonerne af The Cure, David Gilmour, Busta Rhymes, Baal, In Flames m.fl.

Dagen efter mødtes vi, som så ofte, til en kop kaffe og en cigaret hos Kristian, inden vi trillede afsted mod Forbrændingen i Albertslund. Det føltes helt sært at skulle køre så kort en distance for at komme til spillestedet.
I dagens anledning havde vi lidt ekstra folk med selv, og derudover var der også Forbrændingens teknikere, så vi endte med at have et lille crew på to lysmænd og tre lydmænd. De var overalt. Der var god service. Selve koncerten var også af den yderst behagelige slags, og vi følte os generelt godt tilpas. Der er, mig bekendt, generelt store problemer med at trække folk til den slags koncerter i Albertslund, så det var dejligt at se at salen ikke var tom da vi gik på! I øvrigt er jeg virkelig glad for stedets faciliteter, og nyder at stå på scenen der.

Efter koncerten fik vi os et par øl og en sludder for en sladder med de fremmødte - og klappede hinanden lidt på skuldrene efter et par veloverståede dage.

På fredag spiller vi på S-Huset i Lyngby, og derefter drager vi på tour rundt i landet med Juncker.

4 kommentarer:

CJ sagde ...

Hov hov jonas.. Så heldige var i da ikke.. I havde da kun én lysmand.. ;-)

Jonas sagde ...

Der var da også ham gutten der traskede rundt og rettede lamper! Han troede han skulle have lavet lys. Jeg ved godt at du ene og alene var ansvarlig for aftenens blackouts (jeg render stadig rundt og leder efter 9. bånd på min guitar), meeeeeeeen...

Tak for hjælpen, i øvrigt. Det var en fornøjelse, som altid.

CJ sagde ...

årh ja.. æv.. Det kan jo ikke altid handle om mig så.. :P

Det 9. bånd må du få ved anden lejlighed.. (ellers må du få lavet dem selvlysende) Er der iøvrigt billeder fra aftenens eskapader? Og ja, det var en fornøjelse, som vanligt.. :)

Puk sagde ...

Jeg var til den koncert på Hatten - og det var en af de tre bedste koncerter, jeg har været til dér. Super fedt. :)