torsdag, marts 20, 2008

Et godt stykke tilbagelagt

Vi har arbejdet på vores nye plade siden september. Det er lang tid. Dagene begynder virkelig at flyde sammen i min hukommelse. Som det ser ud nu har vi ni helt færdige numre, som jeg er virkelig glad for, og stolt af. Vi er nu gået i kødet på fire sange mere - og derefter har vi yderligere to klaverbaserede sange, af mere stille karakter.
Det gælder om at holde tungen lige i munden. Til tider glipper det. Det er uundgåeligt at der er dage hvor man mister overblikket, og føler at intet fungerer. Jeg har svært ved at komme i tanke om noget mere frustrerende end at traske hjem efter sådan en dag. Sådan en dag havde vi forleden. Men da jeg så lyttede på de ting vi havde kreeret herhjemme dagen efter blev jeg heldigvis overordenligt positivt overrasket. Der er særligt én bestemt sang, hvor vi virkelig har svært ved at finde ud af hvilken kant vi skal angribe den fra. Det er lidt af en balancegang. Det var den sang der var årsag til den frustrerende session forleden, samtidig var det den sang der fik mig til at tænke "ja, sgu!", da jeg hørte den hjemme dagen efter. Vi har ramt en lidt mere gennemsigtig, nærmest kinesisk, lyd, hvor den før syntes noget gumpetung.
Man bliver mærkelig af at indspille plader.
Derfor er det da også en kæmpe lettelse at tingene begynder at tage form nu, og at man kan ane et omrids. Vi er sågar kommet op med et bud på en mulig titel nu.

Herunder lidt billeder fra i mandags, da Gibo lagde bas på de fire sange der pt. står for skud. Han fik naturligvis kun brug for 2 af sine 5739 pedaler.

6 kommentarer:

Nicolai sagde ...

Og han smiler! ;)
Men hvad er kinesisk lyd? Indflydelse fra takeaway-mad indtaget i pauserne mellem indspilningerne?
Eller står den altid på Den sorte gryde?

Rasmus Ardahl sagde ...

Kunne vi måske aftale, at albummet er klar 1. maj? Det er sgu eferhånden ved at være rimelig hårdt at vente! I hvert fald senest til juni. Så kan maj fyldes ud med Veto. Deal?

Jonas sagde ...

Nicolai > Det er kun når der er gæster på besøg at menuen bliver udvidet. Den sædvanlige TænkeBoks menu består af cigaretter, æbler og kaffe.

"Den kinesiske lyd" er vores nye ting. En masse små, lette, lyse instrumenter - eksempelvis mandoliner, ukuleler, højpitchede guitarer - der spiller små melodier som fletter sig ind i hinanden.


Rasmus > Jeg kunne faktisk godt forestille mig at vi havde alle de planlagte sange i kassen omkring 1. maj. Så er der bare lige alle de andre dele af pladeprocessen. Blandt andet er det jo ret vigtigt at det bliver en dygtig gut eller gutinde til at mixe monstret.
Men vi skynder os alt vi kan - vi har nemlig også selv ret svært ved at vente efterhånden!

Så...næsten deal!

Anonym sagde ...

Yess!

stytzer sagde ...

Lige ved og næsten...deal or no deal ;-)

Jonas sagde ...

Jeg føler mig ret sikker på at det bliver en efterårsudgivelse, men det er desværre ikke kun op til mig at afgøre.

Så...almost deal! (Jeg bliver aldrig den store Casper Christensen-type)