onsdag, juli 02, 2008

Anbefaling på falderebetJeg har - mentalt - det ene ben ude af døren, da jeg skal til festival i Roskilde imorgen. Men jeg snublede lige over noget der ramte mig, og det ville være strengt af mig ikke at dele.

Vi, ENTAKTs tiptoptunede MySpace Team, fik tidligere idag en venneansøgning fra en ung dame ved navn Clara Luise Bryld. Jeg klikker ofte et smut forbi dem der ansøger os, af nysgerrighed, og denne gang klappede fælden. De toner der strømmer ud fra Clara's MySpace-side er smukke og overrumplende elegante, og fortjener at blive hørt. 
Har man hang til stilfærdige, jazzede, yndefulde, legende, veludførte og særdeles charmerende kompositioner kunne dette meget vel være noget. For mig spøger personlige yndlinge så forskellige som Elliott Smith, Randi Laubek, Rufus Wainwright, Joni Mitchell, Nick Drake og Yann Tiersen et sted i kulisserne. Dog så gennemsigtigt at det ville være løgn at sige at Clara lyder som nogen af dem. 

Det er lige hvad jeg har brug for lige nu: nærværende musik med søvn i øjnene og sol ind gennem vinduerne.
NYD DET HER (i særdeleshed 'On Your Wall' og 'Sunday' anbefales herfra)

7 kommentarer:

Rikke sagde ...

'On your wall': Det første jeg tænkte da hun begyndte at synge, var Judee Sill. Kender du hende ?
Meget sød sang. Cool med fløjteriet. Det er dog ikke noget der direkte vælter mig bagover...

'Sunday': Judee Sill igen....så det basker! Er dog lidt i tvivl om det er lyden der spiller mig et puds eller om sangen virkelig lyder sådan. hmmm. Igen, en meget sød sang...men igen ikke noget der vælter mig bagover :)

Tak for albefalingen dog. Anbefalinger kan man altid bruge...

pi sagde ...

jeg synes det er meget skønt

Jonas sagde ...

Hun udgiver album til næste år. Det bliver spændende at høre hvad hun finder på!

Rikke sagde ...

Siger Judee Sill dig noget Jonas ?

Jonas sagde ...

Nixen bixen - er'd' godt?

Rikke sagde ...

både og. altså, har én af hendes plader...men må indrømme at jeg stadig kæmper lidt med den måde den er produceret på...hun lyder pænt meget som Enya på den plade nemlig...og det er lidt en skam, for jeg har også hørt nogle demoer med hende, hvor det lød ganske lækkert. Men altså, det er meget den producerede side af Judee Sill, som din anbefaling minder mig om...

Jonas sagde ...

Jeg har skrevet lidt frem og tilbage med Clara, og hun siger at produktionen bliver noget i stil med: "tangenter, kor, lidt perc, melodika og andre små sager" - hvilket jeg synes lyder fantastisk. Det ville være synd at pille for meget ved den fine dynamik der allerede er i sangenes grundform.

Tak for Judee Sill-mailen, det må jeg lige have tjekket ud snarest :-)