mandag, november 30, 2009

En beretning om en stor, lille dag

Kapitel 1
Da jeg vågnede imorges var der et aftryk af et smil i min hovedpude. Det var en lang dag igår, men virkelig en skøn en af slagsen. Den første halvdel kørte i slowmotion. Jeg væltede ud af min hoveddør, godt ør, om formiddagen, med en guitar og en hovedpine under armen. Jeg fik en yderlig plads i en propfuld 5A på vej mod hovedbanen, og gjorde mit bedste for ikke at besvime i løbet af den tyve minutter lange ørkenvandring af en køretur. Det lykkedes, og efter at have kæmpet mig gennem omtrent hundrede Brøndby-fans på perronen kunne jeg finde min plads i toget mod Odense.

Kapitel 2
Da jeg et par timer senere ramte Odense med togets luntende hast mødtes jeg med den gode Johannes aka. Joey Groon, og vi begav os mod Studenterhuset hvor dagens første - og milde - slag skulle stå. Vi fandt lokationen efter adskillige afveje, og en akavet samtale med en træmand af en taxachauffør der påstod at adressen "Farvergården 7" ikke eksisterede.

Det gjorde den. Vi kom inden for, fik lavet en yderst fragmenteret lydprøve, og det var på alle måder et søndags-scenarie. Luften var tyk af tømmermænd. Vi fik kastet et par kopper kaffe - sorte som natten - indenbords, og da publikum begyndte at ankomme var vi ved at være vågne.

Kapitel 3
Der herskede, under arrangementet, en skøn, yderst afslappet stemning. Der var god tid til at fortælle anekdoter om sangenes oprindelse. Det gik op for mig hvor glimrende det er at de fleste af mine sange handler om flere ting på en gang, det er gode muligheder for ikke at gentage sig selv når de skal præsenteres.
I det hele taget var det skønt at spille, og publikum virkede yderst lydhør. Dejligt, og perfekt afstemt.

Den nye sang, El Clásico, passede jo som fod i hose denne eftermiddag, da netop denne begivenhed skulle udspille sig senere på aftenen. Den flinke konferencier var intet mindre end fynsk mester i poetry slam, Entakt-fan og Real Madrid-fan. Ikke noget kedeligt bekendtskab.

Kapitel 4
Senere tog Abas (som jo er grydetæsker i Entakt) på sportsbar i Odense, og drak adskillige øl, mens mit blå- og rødglødende Barca-hjerte slog kolbøtter da sejren kom i hus:Hvordan var jeres søndag?

3 kommentarer:

Maya sagde ...

Chips med dip og det gode spil "kaste gris", det var faktisk godt. Mens jeg forsøgte, om man ved tankens kraft kan få Heidi's Bierbar til at ophøre med at eksistere, og Fabrikken til at genopstå. Din søndag lyder lidt mere actionpacked.

Jonas sagde ...

Årh, Kaste Gris - det spil havde været ude af min knold omkring et årti.
Man kan mange ting med tankens kraft - keep it up :-)

Min søndag føltes ikke så actionpacked, mere sådan...massiv og blå. Med undtagelse af fodboldkampen, hvor min puls galoperede rundt oppe i det røde felt, og øllene blev indtaget med panisk hast!

Rikke sagde ...

Sov længe. Ryddede op og forsøgte at pakke kufferter og kasser men nåede aldrig dertil, for skulle ind på Huset om aftenen og se Hymns From Nineveh spille dejlig deeeejlig julekoncert. Blev lidt småfuld og endte dagen på et kontor hvor der skulle printes ansøgninger ud. tadaaa!