mandag, august 02, 2010

Vanedannende serier


En stor del af min hverdag består af musik. Sågar lidt for stor en del til tider, og så kan det være guld værd at have noget der kan aflede ens tanker helt og aldeles engang imellem. Serier gør tricket for mig - hvis det vel at mærke er serier jeg finder så gode at jeg stort set kan afmontere den praktiske del af min hjerne (hvis sådan én rent faktisk findes - forskerne er ikke overbevist)

(Når det så er sagt er det ikke måske ikke 100% rigtigt hvad jeg skriver herover, for tit og ofte opstår idéer til sange undervejs i disse serier hvis jeg bliver grebet af dem)


Hermed en lille guide til dem jeg har haft størst glæde af.

Californication er muligvis den serie jeg holder allermest af overhovedet. Hovedrollen, Hank Moody (David Duchovny), er den bedste karakter jeg endnu har oplevet i en serie. Han spiller en småfordrukken forfatter der kommer til Californien fra NY. Den perfekte anti-helt. Der vælter så mange gode finter ud af hans mund at det er til at blive dybt misundelig over. Når man, som jeg, er glad for ord er denne serie et must. Udover ord er den stoppet til randen med rusmidler, damer, fantastisk musik og - måske vigtigst af alt - en ret hjerteskærende sørgmunter tone. Jeg er solgt til stanglakrids for en slik.

Mad Men må tage prisen for den mest æstetiske, stilsikre serie mine øjne til dato har sat til livs. Den udspiller sig i reklamebranchen i 1960'ernes New York, og oser af cigaretter, whiskey, smukke klæder, smukt indhold til disse, datidens kønsroller mm. Et anmeldercitat - "En ny generations 'Matador' - på amerikansk" - pryder omslaget til tredje sæson, og det er bestemt ikke helt ved siden af. Alt ved den serie er så gennemført at det er en fryd, og så synes jeg i øvrigt at introen er blandt de allerbedste af sin slags.

Weeds kan vel nærmest betegnes som en mellemting mellem Californication og Simpsons. En skøn serie der har det med at overraske og køre ud af tangenter man ikke lige havde set komme. Serien handler om Nancy Botwin (Mary-Louise Parker) som bliver alene med sine to børn da faren dør af et hjerteslag, og derefter klarer til dagen og vejen ved at sælge tjald, hvilket får rodet hende ud i et væld af sager. Ligesom Californication er den velspillet, udfordrer moralbegreber på bedste vis, og er i det hele taget bare afsindigt underholdende.

Rome skiller sig lidt ud fra de tre ovenstående, da den på sin vis minder mere om film end om en serie. De må også have brændt budgetter af der normalt er forbeholdt film, for det er uden sammenligning den mest overdådige serie jeg har set når det kommer til kulisser mm. Den er ekstremt flot. Ydermere ligger den lige til højreskøjten for en historie-nørd som undertegnede. Den er præcis lige så gennemført som eksempelvis Band Of Brothers, hvor denne så bare naturligvis udspiller sig i det gamle Rom. Desværre stoppede den efter bare to sæsoner, netop fordi den var for dyr at lave. Synd og skam.


Derudover har jeg i øvrigt fundet stor glæde ved serier som Scrubs (verdens mest fantasifulde komedieserie!), Lost, Flight Of The Conchords, Frasier, Simpsons, My Name Is Earl, Band Of Brothers, Extras og ikke mindst både den engelske- og den amerikanske udgave af The Office.

Del endelig jeres egne afhængigheder med mig - hvad er jeg gået glip af?

7 kommentarer:

Hr. Cules sagde ...

Jeg er dybt afhængig af Californication og How I Met Your Mother. Men jeg kan simpelthen ikke holde serier som Prison Break og Lost ud. Det er sgu for underligt. Hold det nede på jorden så jeg kan relatere, og så er jeg hooked!

Jonas sagde ...

How I Met Your Mother har jeg også hørt gode ting om. Den er skrevet på ventelisten!
Prison Break har jeg slet ikke set, til gengæld er jeg ret glad for Lost. Dog må jeg medgive at den kammer over engang imellem, hvilket vist også var grunden til at jeg faldt fra i løbet af 4. sæson. Jeg har dog tænkt mig at give den et forsøg mere.

Rikke sagde ...

Prison Break var godt de første 2 sæsoner...og så kørte det af sporet derefter.
Fandt lige første sæson af serien Dexter i min room mates skab, så nu ved jeg da hvad noget af dagen skal gå med...

CJ sagde ...

South Park

Jonas sagde ...

Ah ja, Dexter har også vakt stor begejstring kan jeg fornemme. Jeg har dog set et enkelt afsnit, som desværre ikke umiddelbart vakte min appetit.

South Park er vist efterhånden lidt af en klaaaas'iker.

I burde virkelig tjekke Weeds ud, folkens! :-)

Anonym sagde ...

En vigtig, vigtig serie er også Breaking Bad. Det er historien om en aldrende Kemilærer der får konstateret uhelbredelig kræft, og derefter begynder at koge crystal meth for at efterlade penge til familiens overlevelse. Det er fantastisk velspillet og meget meget spændende at følge hans forfald. den skal ses! den kører dog ikke på dansk tv, men med lidt snilde er den sagtens til at streame på nettet:) Jeg tror jeg skal tjekke weeds, det lyder lidt som det samme, med mere komik, hvor Breaking Bad er en tragedie med et smil på læben.
-Kman

Anonym sagde ...

Jeg følger ikke med i noget lige nu men har støvet både kævle og kaffekop af inden det forestående "Twin Peaks"-gensyn.

Har du set "Six Feet Under"?
Hvis ikke kan jeg varmt anbefale den.

"The Wire" og "Sons of Anarchy" skulle også være yderst seværdige.